۱- پیشگیری از دیابت و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون: عسل جایگزین بسیار خوبی به جای شكر است؛ عسل به علّت داشتن فروكتوز جذب آهستهتری از شكر دارد، كه از این حیث در زمینه پیشگیری از دیابت و جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون بسیار مفید بوده و موجب سیری طولانیتری در افراد میشود.
۲- دارا بودن ويتامين A: عسل دارای ویتامین A میباشد. به علاوه از حیث كاروتنوئیدها نیز (كه به عنوان پیشساز ویتامین A مورد مصرف قرار میگیرند) بسیار غنی است.
۳- درمان سرفههای تحریكی در كودكان: با افزودن عسل به شیر، یا مصرف عسل به همراه لیموترش تازه، و یا حلكردن عسل در یک لیوان آبجوش و خوردن آن \، سرفههای تحريكی كودكان را درمان میكند.
۴- داشتن خاصيّت ضدّ سرطانی: عسل به علّت داشتن فلاونوئیدهای لازم، اثر ضدّ سرطانی قوی دارد و قرار دادن این محصول طبیعی پُر ارزش در سبد غذایی خانوادههای ایرانی بسیار توصیه میشود (در قرآن كریم نيز بر مصرف عسل بسیار تأكید شده است).
ممنوعیت مصرف عسل برای كودكان زیر یک سال
برای كودكان زیر یک سال مصرف عسل به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ اما بعد از سنّ یک سالگی - حتّی برای كودكان شیرخوار - مصرف عسل يا اضافه كردن آن به شير توصیه میشود.
گردآورنده: دنیاها، دانشنامۀ فارسی | www.donyaha.ir
![]()

