خورش مرغ ترش

مواد لازم برای 4 نفر

تکه های مرغ -------------------------------- به تعداد نفرات + 1 الی 2 تکه بیشتر
آب پرتقال ------------------------------------ 6 لیوان
زرشک --------------------------------------- 1 استکان
زعفران -------------------------------------- 1 استکان دم کرده
فلفل دلمه ای ------------------------------- نصف استکان نگینی خرد شده
پیاز ------------------------------------------ 2 عدد متوسط
گوجه فرنگی -------------------------------- 3 عدد متوسط
مخلوط سبزی معطر* ---------------------- 1 قاشق غذا خوری
آویشن خشک **--------------------------- 1 قاشق چایخوری
آرد معمولی -------------------------------- 1 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه ------------------------------ به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

در یک قابلمه متناسب با اندازه کل مرغ ها، ۱ عدد از پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود و بعد کمی زرد چوبه به آن بیفزائید.
گوجه ها را کاملا میکس (یا رنده ریز) کنید و به پیازها بیفزائید. صبر کنید تا آب گوجه ها کاملا کشیده شود.
بعد از اینکه آب گوجه ها کشیده شد، 1 لیوان از آب پرتقال را همراه آویشن خشک، سبزی معطر، نیمی از زرشک خیس شده و نیمی از فلفل دلمه ای نگینی خرد شده، به گوجه ها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند.
بعد از چند دقیقه، یک قاشق آرد معمولی را در 1 لیوان از آب پرتقال حل کنید (کاملا حل کنید) و به مخلوط اضافه کنید.
(دقت کنید تا سس نسوزد و زیاد هم غلیظ نباشد)
هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود، از 1 لیوان آب جوش + نصف لیوان آب پرتقال استفاده کنید و مدام سس را هم بزنید.
بگذارید سس فوق به مدت یک ساعت با حرارت ملایم و درب بسته، مزه دار و یکدست شود.
قطعات پاک شده مرغ را در مقداری روغن و زردچوبه کاملا سرخ کنید تا طلایی شوند.
در فاصله جا افتادن سس، مرغهای سرخ شده را همراه یک عدد پیاز، مقداری آب، 1 لیوان آب پرتقال و مقداری نمک بپزید.
بعد از یک ساعت، پیاز داخل مرغ ها جدا کنید، و دور بیندازید. آب مرغ را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرغ ها را همراه باقی مانده زرشک خیس خورده و بقیه فلفل دلمه ای نگینی خرد شده، آب مرغ و باقیمانده آب پرتقال به سس اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید و بگذارید تا خورش با حرارت بسیار کم و درب بسته، کاملا جابیفتد.
بعد از جا افتادن خورش، مرغ ها را در ظرف مناسب برای سرو بریزید و سس را روی مرغ ها بریزید و سرو کنید.

 

نکته :

دقت کنید که مرغ ها قبل از پختن باید کاملا سرخ شوند. این امر هم در مزه خورش تاثیر دارد و هم در ظاهر نهایی خورش.
سس این خورش نباید زیاد غلیظ یا رقیق باشد. به اندازه غلظت سس کچاپ معمولی (حتی کمی رقیق تر) مناسب است.
هرچه مقدار آب پرتقال بیشتر باشد، خورش خوشمزه تر میشود. بهتر است به جای اضافه کردن آب جوش در مواقع لزوم، از آب پرتقال استفاده کنید.
دقت کنید که آب پرتقال تازه باشد. یعنی فاقد هرگونه افزودنی یا اسانس های عطر و طعم دهنده. چون در آن صورت مزه خورش به تلخی میزند.

* مخلوط سبزی معطر : نعناع، شوید، مزره، ترخان، جعفری و کمی گشنیز. دقت کنید که سبزی ها کاملا خشک و خرد شده باشند.
** آویشن خشک : بهتر است گیاه آویشن خشک را از عطاری های معتبر خریداری کنید. پودرهای آویشن معمولی در بسته بندی های رایج داخل سوپرمارکت ها، معمولا فاقد عطر و طعم واقعی آویشن هستند.
نوعی از این خورش در استان مازندران تهیه میشود که در آن به جای آب پرتقال، از آب نارنج استفاده میشود (تقریبا اواخر طبخ) و در ضمن فاقد اکثر افزودنی های این خورش میباشد.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی