خورش باقالا قاتق شمالی

مواد لازم برای 4 نفر

لوبیا کشاورزی (پاچه باقالا) -------------------- 200 گرم
شوید خشک -------------------------------------- 50 گرم
تخم مرغ کامل ------------------------------------ 2 – 3 عدد
سیر ----------------------------------------------- 4-5 حبه
نمک، زرد چوبه، زعفران دم کرده ---------------- به مقدار لازم

آشپزخانه 

طرز تهیه

لوبیا کشاورزی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. بعد پوست روی لوبیا را بگیرید و آن را از طول به دو نیم کنید.
سیر را خرد کنید و در مقداری روغن و زرد چوبه تفت دهید تا کمی سبک شود (1-2 دقیقه) بعد لوبیا را اضافه کنید و همراه سیر تفت دهید. (7-10 دقیقه با حرارت ملایم)
شوید خشک را همراه زعفران به خورش اضافه کنید و بعد از اینکه کمی تفت دادید، ۳ لیوان آب داخل خورش بریزید و 20 دقیقه صبر کنید تا لوبیا تقریبا بپزد. قبل از پخت کامل لوبیا نمک را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا لوبیا کاملا بپزد. بعد دو عدد تخم مرغ را داخل خورش بشکنید و هم بزنید. کمی حرارت زیر ظرف را بالا ببرید تا تخم مرغ کمی سفت شود، حرارت زیر ظرف را پائین بیاورید، در صورت لزوم نصف استکان آب جوش به خورش اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا خورش کاملا به روغن بیفتد (یعنی کاملا جا بیفتد)
در صورت تمایل یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه به صورت نیمرو درست کنید و هنگام سرو روی خورش بگذارید و خورش را در ظرف مناسب همراه نان یا برنج سرو کنید.
(باقالا قاتق به طور سنتی همراه با کته سرو میشود)

 

نکته :

توجه کنید که از ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید. زیرا باعث دیرپز شدن لوبیا میشود.
اگر به بوی سیر حساسیت دارید، به جای این مقدار سیر از یک عدد پیار کوچک استفاده کنید.
اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید.
مقدار تخم مرغ در این خورش کاملا سلیقه ای است. ولی به طور معمول این خورش زیاد هم نباید طعم تخم مرغ داشته باشد.
یک روش دیگر هم برای استفاده از تخم مرغ در این خورش این است که بدون هم زدن تخم مرغ ها، آنها را داخل خورش بشکنید و صبر کنید تا با حرارت داخل خورش، تخم مرغ ها ببندند.
میتوانید از تخم مرغ، هم داخل خورش استفاده کنید و هم به عنوان تزئین، روی خورش از تخم مرغ نیم رو استفاده کنید. و یا کلا فقط روی خورش از تخم مرغ نیم رو استفاده کنید.
مقدار غلظت این خورش به ذائقه افراد بستگی دارد. به طور معمول این خورش بعد از آماده شدن حدود یک استکان آب دارد ولی اگر خورش را سفت تر میپسندید (مثل خوراک) کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود.
2 نوع لوبیا رشتی در بازار موجود است که به نامهای لوبیای کشاورزی و لوبیا رشتی محلی نامیده میشود.
نوع کشاورزی این نوع لوبیا از لحاظ زود پز بودن و خوش خوراک بودن بهتر است و توصیه میکنم در صورت امکان از نوع کشاورزی آن استفاده کنید.

 

توصیه ای برای استفاده آسان از لوبیای کشاورزی :

اگر طعم این خورش باب میلتان بود و قصد دارید این خورش را در منوی ثابت غذایی خانواده قرار دهید،
بهتر است برای نگهداری لوبیای کشاورزی به این روش عمل کنید :
لوبیا کشاورزی را به مقدار بیشتر دو تا سه روز در آب سرد خیس کنید، چند بار آب آن را عوض کنید و بعد تمام لوبیا ها را پاک کنید و لوبیا های پاک شده را داخل فریزر نگهداری کنید تا برای هر بار استفاده آماده باشند. اگر لوبیا به اندازه کافی خیس خورده باشد، وقتی لوبیا را بین دو انگشت دست به آرامی فشار دهید، پوست آن به راحتی جدا میشود و نیازی به استفاده از روشهای فیزیکی تر نیست !
توجه داشته باشید که اگر از روش بالا هم استفاده نمیکنید، لوبیا کشاورزی را حتما داخل یخچال یا جای خیلی خنک نگهداری کنید. به دلیل اینکه این لوبیا در مقابل گرما و رطوبت بسیار حساس است و احتمال فساد آن در دمای معمولی داخل کابینت بسیار بالاست.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی