خورش بامیه و بادمجان

مواد لازم برای 4 نفر

بامیه خورشی --------------------------- 300 گرم
بادمجان ---------------------------------- سه عدد متوسط
پیاز --------------------------------------- یک عدد متوسط
گوشت خورشی ------------------------- 300 گرم
آب گوشت ------------------------------- 4 لیوان
گوجه فرنگی ---------------------------- 2 عدد متوسط
غوره فریز شده ------------------------- یک استکان
نمک، فلفل ----------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

ابتدا گوشت را شسته و یک دست خرد کنید. پیاز را خلال خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود. بعد گوشت ها را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی سرخ کنید تا اندازه ای که آب گوشت کاملا کشیده شود. بعد 6 لیوان آب روی مواد بریزید حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوشیدن آب، حرارت را ملایم کنید تا آرام بپزد.
بامیه هارا تمیز بشوئید و کلاهک سر آنها را طوری با چاقو ببرید که حفره سر بامیه باز نشود. در غیر این صورت خوش بسیار لیز و بد مزه میشود. بادمجانها را هم پوست بگیرید و به اندازه دلخواه برش بزنید، مقداری نمک لا به لای آنها بپاشید و کنار بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود( حدود یک ساعت) بعد بادمجانها را در روغن زیاد سرخ کنید.
( هر چه روغن حین سرخ کردن بادمجان ها بیشتر باشد، مقدار جذب روغن توسط بادمجان کمتر میشود)
برای اینکه از روغن کمتری استفاده کنید، قبل از اینکه بادمجانها را درون روغن بیندازید روغن را خوب گرم کنید و هنگام سرخ شدن درب ظرف را بگذارید تا بادمجانها کاملا سرخ شوند و هم پخته شوند. دقت کنید که بادمجانها موقع سرخ شدن رنگشان تیره نشود.
بعد از اینکه بادمجانها سرخ شدند. آنها را از ظرف خارج کنید و بامیه ها را در باقیمانده روغن کمی سرخ کنید. دقت کنید در حدی سرخ شود که مزه خامی آن از بین برود و دچار تغییر رنگ نشوند.
بعد از سرخ شدن بامیه ها، بادمجانها را به آنها اضافه کنید و گوجه فرنگی ها را به چهار قسمت برش بزنید و در مخلوط بامیه و بادمجان بریزید.
از آب معمولی در این غذا استفاده نکنید بهتر است. فقط از آب گوشت استفاده کنید.
آب گوشت در حال پختن را به ظرف بامیه و بادمجان و گوجه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش کم کم با آب گوشت جا بیفتد.
غوره را به خوش اضافه کنید.(( وقتی غوره فریز میشود طعم بهتری دارد. غوره تازه خورش ها را کمی تلخ میکند ولی برای انواع آش( مثلا آش گوجه) بسیار مناسب تر از غوره فریز شده است.))
وقتی گوشت پخت آنرا داخل ظرف خورش بریزید و مقدار نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و صبر کنید تا خورش به حد لازم جا بیفتد.
بادمجان مقدار کمی ویتامین های آ، ب و ث دارد و دارای پتاسیم فراوان میباشد. ارزش غذایی و انرژی زایی کمی دارد به همین جهت در رژیم های لاغری زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین تا حدی به رفع کم خونی کمک میکند.
بامیه دارای مقدار فراوانی از ویتامین ب و قدری ویتامین آ و ث است. همچنین دارای املاح معدنی و فسفر و پتاسیم و منیزیم میباشد.
و گوشت منبع مطمئنی از پروتئین است + مقداری فیبر و کلسیم.
این خورش معمولا با چاشنی آبغوره سرو میشود و در استانهای آذربایجان شرقی و غربی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. ولی در جاهای دیگر هم طرفداران زیادی دارد.
میتوانید این خورش را بدون بادمجان هم تهیه کنید. در این صورت روغن کمتری را به خورد خانواده خواهید داد !!

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی