خورش کنگر

مواد لازم برای 4 نفر :


کنگر پاک شده --------------------------- 600 گرم
گوشت خورشی ------------------------- 200 گرم
نعناع – جعفری خرد شده --------------- 100 گرم
لیمو امانی ------------------------------ 2-3 عدد
پیاز -------------------------------------- 1 عدد متوسط
نمک ، آبلیمو ----------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :خورش کنگر


پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود ، بعد گوشت را که به قطعات مورد نظر خرد کرده اید ، به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود .
در این مرحله به دو روش میتوانید خورش را تهیه کنید :
1- در تابه ای جداگانه ، کنگرها و نعناع – جعفری را در مقداری روغن سرخ کنید و بعد از اینکه گوشت نیم پز شد ، همراه با دو عدد لیمو امانی به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا خورش آماده شود .
2- بدون سرخ کردن کنگر ها و نعناع – جعفری در اول کار و بعد از کشیده شده آب گوشت ،در همان ظرف
مواد را مقدار کمی با هم تفت دهید و همراه لیمو ها و چند لیوان آب جوش ، بگذارید تا خورش جا بیفتد .
برای آماده شدن این خورش تقریبا 3-4 ساعت زمان لازم است ( در هر دو روش )
تفاوت این دو روش همان اختلاف همیشگی بین سرخ کردن یا نکردن سبزی قورمه سبزی است !
قدیمی ها معتقدند خورش جا افتاده خورشی است که یک وجب روغن روی آن باشد !! و این یک وجب روغن همان روغنی است که در اول کار موقع سرخ کردن سبزی به خورد آن میرود .
ولی جدیدا به این نتیجه رسیده اند که اگر یک وجب روغن هم روی خورش نباشد ، زیاد فاجعه عظیمی رخ نداده است !‌
حالا انتخاب با خود شماست ... که به چه روشی این خورش را تهیه کنید .
اگر بار اول است این خورش را درست میکنید ، لازم است بدانید مزه این خورش تقریبا نزدیک به خورش کرفس است . دستور پخت این دو خورش هم نزدیک به هم است . با این تفاوت که خورش کنگر کمی از خورش کرفس ترش مزه تر ( خوش مزه تر !! ) است .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی