خورش کرفس

مواد لازم برای 4 نفر :


کرفس خرد شده ------------------------- 500 گرم
گوشت خورشی ------------------------- 250 گرم
نعناع ، جعفری ، برگ کرفس ------------- 400 گرم
پیاز --------------------------------------- یک عدد متوسط
لیمو خشک ------------------------------- 2-3 عدد
نمک ، روغن ------------------------------ به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :خورش کرفس


طرز تهیه این خورش تا حد زیادی به خورش کنگر شباهت دارد .
ساقه های کرفس را از برگها جدا کنید ، به اندازه های یکدست ( به طول 3-4 سانتی متر ) خرد کنید ، بشوئید و کنار بگذارید تا خشک شود .
گوشت را با یک عدد پیاز و 4 لیوان آب ( بدون نمک ) بگذارید 2-3 ساعت با حرارت ملایم بپزد .
در تابه ای جداگانه نعناع و جعفری و برگهای کرفس خرد شده و ساقه های خرد شده کرفس را در مقدار کمی روغن به مدت 5-6 دقیقه با حرارت نه خیلی کم و نه خیلی زیاد تفت دهید و بعد از اینکه گوشت تقریبا پخت همراه 2-3 عدد لیمو امانی به قابلمه گوشت اضافه کنید .
و بعد به مدت دو ساعت بگذارید خورش کاملا با حرارت ملایم و درب بسته جا بیفتند .
و در انتها نمک و آبلیموی غذا را اندازه کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید .

 

نکته :


افراد مبتلا به بیماری های خاص ( بیماری های قلبی ، دیابت و ... ) بهتر است به جای گوشت قرمز، از مرغ استفاده کنند . و لزومی ندارد سبزی و کرفس را زیاد تفت دهند ، تغییر چندانی در مزه خورش ایجاد نمیشود فقط رنگ خورش کمی روشن تر میشود ولی در عوض خواص آن بیشتر و ضرر آن بسیار کمتر و حتی بسیار نیز مفید خواهد بود .
برای افراد مبتلا به دیابت چند توصیه در مورد کرفس وجود دارد .
ساقه های کرفس را به مدت 15 دقیقه در مقداری آب و مقدار خیلی کم روغن زیتون آب پز کنند با درب بسته و مرغ را در آب کرفس بپزند و کلا در این خورش به جای آب معمولی از آب کرفس استفاده کنند .
و دیگر اینکه بهتر است از کرفس خام همراه انواع غذا استفاده کنند . به جای سس مایونز از ماست موسیر چکیده همراه چند قاشق روغن زیتون و آبغوره یا آبلیمو استفاده کنند و مقدار پیاز را کمی بیشتر از مقداری که در دستور سالاد کرفس ذکر شده استفاده کنند همراه چند حبه سیر خرد شده .
هرچه از روغن و نمک کمتر استفاده شود غذا شاید کمی بی مزه باشد ولی فوائدش بیشتر خواهد شد .

در مورد لیمو امانی :
به طور معمول لیمو را چند دقیقه قبل از اینکه داخل خورش بریزند در مقداری آب خیس میکنند بعد با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد میکنند و داخل خورش می اندازند ! این روش تا حدی کارساز است اما به نظر من بیشتر مزه پوست لیمو داخل خورش میشود .
پیشنهاد خاله خانم به این صورت است که لیمو خشک را بدون اینکه خیس کنید با چاقو از وسط ببرید و هسته های آن را خارج کنید و داخل خورش بیندازید . با اینکار طعم و عطر لیمو بیشتر خورش را مزه دار میکند .
درضمن اکیدا توصیه میکنم افراد شکمو از خوردن لیموی داخل خورش خودداری کنند . به دلیل اینکه مقدار زیادی از چربی و روغن خورش را به خود جذب میکند و بسیار مضر است !

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی