خورش مرغ ترش

مواد لازم برای 4 نفر :


تکه های مرغ -------------------------------- به تعداد نفرات + 1 الی 2 تکه بیشتر
آب پرتقال ------------------------------------ 6 لیوان
زرشک --------------------------------------- 1 استکان
زعفران -------------------------------------- 1 استکان دم کرده
فلفل دلمه ای ------------------------------- نصف استکان نگینی خرد شده
پیاز ------------------------------------------ 2 عدد متوسط
گوجه فرنگی -------------------------------- 3 عدد متوسط
مخلوط سبزی معطر* ---------------------- 1 قاشق غذا خوری
آویشن خشک **--------------------------- 1 قاشق چایخوری
آرد معمولی -------------------------------- 1 قاشق غذا خوری
نمک ، زردچوبه ------------------------------ به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :خورش مرغ


در یک قابلمه متناسب با اندازه کل مرغ ها ، ۱ عدد از پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود و بعد کمی زرد چوبه به آن بیفزائید .
گوجه ها را کاملا میکس ( یا رنده ریز ) کنید و به پیازها بیفزائید . صبر کنید تا آب گوجه ها کاملا کشیده شود .
بعد از اینکه آب گوجه ها کشیده شد ، 1 لیوان از آب پرتقال را همراه آویشن خشک ، سبزی معطر ، نیمی از زرشک خیس شده و نیمی از فلفل دلمه ای نگینی خرد شده ، به گوجه ها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند .
بعد از چند دقیقه ، یک قاشق آرد معمولی را در 1 لیوان از آب پرتقال حل کنید ( کاملا حل کنید ) و به مخلوط اضافه کنید .
( دقت کنید تا سس نسوزد و زیاد هم غلیظ نباشد )
هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از 1 لیوان آب جوش + نصف لیوان آب پرتقال استفاده کنید و مدام سس را هم بزنید .
بگذارید سس فوق به مدت یک ساعت با حرارت ملایم و درب بسته ، مزه دار و یکدست شود .
قطعات پاک شده مرغ را در مقداری روغن و زردچوبه کاملا سرخ کنید تا طلایی شوند .
در فاصله جا افتادن سس ، مرغهای سرخ شده را همراه یک عدد پیاز ، مقداری آب ، 1 لیوان آب پرتقال و مقداری نمک بپزید .
بعد از یک ساعت ، پیاز داخل مرغ ها جدا کنید ، و دور بیندازید . آب مرغ را آبکش کنید و کنار بگذارید .
مرغ ها را همراه باقی مانده زرشک خیس خورده و بقیه فلفل دلمه ای نگینی خرد شده ، آب مرغ و باقیمانده آب پرتقال به سس اضافه کنید .
حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید و بگذارید تا خورش با حرارت بسیار کم و درب بسته ، کاملا جابیفتد .
بعد از جا افتادن خورش ، مرغ ها را در ظرف مناسب برای سرو بریزید و سس را روی مرغ ها بریزید و سرو کنید .

 

نکته :


دقت کنید که مرغ ها قبل از پختن باید کاملا سرخ شوند . این امر هم در مزه خورش تاثیر دارد و هم در ظاهر نهایی خورش .
سس این خورش نباید زیاد غلیظ یا رقیق باشد . به اندازه غلظت سس کچاپ معمولی ( حتی کمی رقیق تر ) مناسب است .
هرچه مقدار آب پرتقال بیشتر باشد ، خورش خوشمزه تر میشود . بهتر است به جای اضافه کردن آب جوش در مواقع لزوم ، از آب پرتقال استفاده کنید .
دقت کنید که آب پرتقال تازه باشد . یعنی فاقد هرگونه افزودنی یا اسانس های عطر و طعم دهنده . چون در آن صورت مزه خورش به تلخی میزند .

* مخلوط سبزی معطر : نعناع ، شوید ، مزره ، ترخان ، جعفری و کمی گشنیز . دقت کنید که سبزی ها کاملا خشک و خرد شده باشند .
** آویشن خشک : بهتر است گیاه آویشن خشک را از عطاری های معتبر خریداری کنید . پودرهای آویشن معمولی در بسته بندی های رایج داخل سوپرمارکت ها ، معمولا فاقد عطر و طعم واقعی آویشن هستند .
نوعی از این خورش در استان مازندران تهیه میشود که در آن به جای آب پرتقال ، از آب نارنج استفاده میشود ( تقریبا اواخر طبخ ) و در ضمن فاقد اکثر افزودنی های این خورش میباشد .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی