خورش فسنجان

مواد لازم برای 4-6 نفر :


مغز گردو ------------------------------- 600 گرم
مرغ ------------------------------------ 500 گرم با استخوان
رب انار --------------------------------- 3-4 قاشق غذا خوری
پیاز ------------------------------------- یک عدد متوسط و یک عدد کوچک
هویچ ----------------------------------- یک عدد کوچک
روغن ----------------------------------- به مقدار لازم
شکر و نمک ---------------------------- به دلخواه

آشپزخانه
طرز تهیه :


مرغ و پیاز متوسط را با 4 لیوان آب بگذارید با کمی نمک بپزد .
مغز گردو را آسیاب کنید ( یا چرخ کنید ) تا کاملا خرد و یکدست شود .
هویچ را ریز رنده کنید و یک عدد پیاز کوچک را ریز خرد کنید و در ظرف مناسبی مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید تا طلایی شود . بعد هویچ را به آن اضافه کنید و دو الی سه دقیقه تفت دهید . بعد مغز گردو با به ظرف اضافه کنید و مرتب هم بزنید . ( تا گردو در اثر حرارت نسوزد و تلخ نشود )
حدودا 20 دقیقه گردو و هویچ را روی حرارت تفت دهید و بعد پیاز را از مرغ جدا کنید و دور بیندازید . نیمی از آب مرغ را به گردو و هویچ اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید و حرارت را بسیار ملایم کنید .
بعد از اینکه مرغ پخت ، قطعات مرغ ( با استخوان ) و باقیمانده آب مرغ را به قابلمه خورش اضافه کنید و رب انار را داخل خورش بریزید .
زمان دقیقی برای پختن کامل این خورش مدنظر نیست . هرچه زمان پخت بیشتر باشد ، خورش، خوش رنگ تر و خوش طعم تر میشود . ولی به طور معمول 3-4 ساعت ( حداکثر ) برای آماده شدن این خورش زمان لازم است .

 

نکته :
ترش یا شیرین بودن این خورش کاملا سلیقه ای است .
اگر خورش را ترش دوست دارید ، مقدار رب انار را اضافه کنید و یا از یک لیوان آب انار تازه در خورش استفاده کنید .
و اگر خواستید کمی ترش و شیرین باشد یک قاشق غذا خوری شکر را در اواخر پخت به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد .
معمولا برای این خورش از قطعات مرغ با استخوان استفاده میکنند تا در اثر زمان پخت طولانی، گوشت مرغ بافت خود را از دست ندهد .
استفاده از یک عدد هویچ کوچک در این خورش به منظور جلوگیری از تلخ شدن خورش است . معمولا گردوها مقدار کمی تلخی در خود دارند و اگر نوع مغز گردو مرغوب نباشد ( یا مغز گردو مانده باشد ) این مقدار تلخی کمی افزایش میابد . اگر از یک عدد هویچ کوچک ( طبق دستور ) استفاده کنید؛ این تلخی کاملا گرفته میشود .

در مناطق مختلف ، روشهایی مختلفی برای تهیه این خورش وجود دارد :
فسنجان بادام ، پسته ، مرغابی ، ماهی ، کوفته ریزه و ...
ولی معمول ترین روش تهیه این خورش ظاهرا همین روش است که در مناطق مختلف مواد اولیه آن کمی تغییر میکند .
برای اینکه رنگ خورش کمی تیره تر شود در صورت تمایل ، دو قاشق غذا خوری آرد سفید را در مقدار کمی روغن تفت دهید تا کاملا قهوه ای رنگ شود و بعد به خورش اضافه کنید .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

مطالب تصادفی سایت :

طرز تهیه تاس کباب

طرز تهیه خوراک ماهی بخار پز

طرز تهیه خوراک کدو با ماست

تصویر تصادفی