خورش فسنجان

مواد لازم برای 4-6 نفر

مغز گردو ------------------------------- 600 گرم
مرغ ------------------------------------ 500 گرم با استخوان
رب انار --------------------------------- 3-4 قاشق غذا خوری
پیاز ------------------------------------- یک عدد متوسط و یک عدد کوچک
هویچ ----------------------------------- یک عدد کوچک
روغن ----------------------------------- به مقدار لازم
شکر و نمک ---------------------------- به دلخواه

آشپزخانه
طرز تهیه

مرغ و پیاز متوسط را با 4 لیوان آب بگذارید با کمی نمک بپزد.
مغز گردو را آسیاب کنید (یا چرخ کنید) تا کاملا خرد و یکدست شود.
هویچ را ریز رنده کنید و یک عدد پیاز کوچک را ریز خرد کنید و در ظرف مناسبی مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید تا طلایی شود. بعد هویچ را به آن اضافه کنید و دو الی سه دقیقه تفت دهید. بعد مغز گردو با به ظرف اضافه کنید و مرتب هم بزنید. (تا گردو در اثر حرارت نسوزد و تلخ نشود)
حدودا 20 دقیقه گردو و هویچ را روی حرارت تفت دهید و بعد پیاز را از مرغ جدا کنید و دور بیندازید. نیمی از آب مرغ را به گردو و هویچ اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید و حرارت را بسیار ملایم کنید.
بعد از اینکه مرغ پخت، قطعات مرغ (با استخوان) و باقیمانده آب مرغ را به قابلمه خورش اضافه کنید و رب انار را داخل خورش بریزید.
زمان دقیقی برای پختن کامل این خورش مدنظر نیست. هرچه زمان پخت بیشتر باشد، خورش، خوش رنگ تر و خوش طعم تر میشود. ولی به طور معمول 3-4 ساعت (حداکثر) برای آماده شدن این خورش زمان لازم است.

 

نکته :

ترش یا شیرین بودن این خورش کاملا سلیقه ای است.
اگر خورش را ترش دوست دارید، مقدار رب انار را اضافه کنید و یا از یک لیوان آب انار تازه در خورش استفاده کنید.
و اگر خواستید کمی ترش و شیرین باشد یک قاشق غذا خوری شکر را در اواخر پخت به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد.
معمولا برای این خورش از قطعات مرغ با استخوان استفاده میکنند تا در اثر زمان پخت طولانی، گوشت مرغ بافت خود را از دست ندهد.
استفاده از یک عدد هویچ کوچک در این خورش به منظور جلوگیری از تلخ شدن خورش است. معمولا گردوها مقدار کمی تلخی در خود دارند و اگر نوع مغز گردو مرغوب نباشد (یا مغز گردو مانده باشد) این مقدار تلخی کمی افزایش میابد. اگر از یک عدد هویچ کوچک (طبق دستور) استفاده کنید؛ این تلخی کاملا گرفته میشود.

در مناطق مختلف، روشهایی مختلفی برای تهیه این خورش وجود دارد :

فسنجان بادام، پسته، مرغابی، ماهی، کوفته ریزه و...
ولی معمول ترین روش تهیه این خورش ظاهرا همین روش است که در مناطق مختلف مواد اولیه آن کمی تغییر میکند.
برای اینکه رنگ خورش کمی تیره تر شود در صورت تمایل، دو قاشق غذا خوری آرد سفید را در مقدار کمی روغن تفت دهید تا کاملا قهوه ای رنگ شود و بعد به خورش اضافه کنید.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی