خورش باقالا قاتق شمالی

مواد لازم برای 4 نفر :-روش درست کردن آش ترخینه دوغ کرمانشاهی اصیل-نحوه پختن آش ترخینه دوغ کرمانشاهی


لوبیا کشاورزی ( پاچه باقالا ) -------------------- 200 گرم
شوید خشک -------------------------------------- 50 گرم
تخم مرغ کامل ------------------------------------ 2 – 3 عدد
سیر ----------------------------------------------- 4-5 حبه
نمک ، زرد چوبه ، زعفران دم کرده ---------------- به مقدار لازم

آشپزخانه 

طرز تهیه :خورش باقالا قاتق شمالی


لوبیا کشاورزی را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید . بعد پوست روی لوبیا را بگیرید و آن را از طول به دو نیم کنید .
سیر را خرد کنید و در مقداری روغن و زرد چوبه تفت دهید تا کمی سبک شود ( 1-2 دقیقه ) بعد لوبیا را اضافه کنید و همراه سیر تفت دهید . ( 7-10 دقیقه با حرارت ملایم )
شوید خشک را همراه زعفران به خورش اضافه کنید و بعد از اینکه کمی تفت دادید ، ۳ لیوان آب داخل خورش بریزید و 20 دقیقه صبر کنید تا لوبیا تقریبا بپزد . قبل از پخت کامل لوبیا نمک را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا لوبیا کاملا بپزد . بعد دو عدد تخم مرغ را داخل خورش بشکنید و هم بزنید . کمی حرارت زیر ظرف را بالا ببرید تا تخم مرغ کمی سفت شود ، حرارت زیر ظرف را پائین بیاورید ، در صورت لزوم نصف استکان آب جوش به خورش اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا خورش کاملا به روغن بیفتد ( یعنی کاملا جا بیفتد )
در صورت تمایل یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه به صورت نیمرو درست کنید و هنگام سرو روی خورش بگذارید و خورش را در ظرف مناسب همراه نان یا برنج سرو کنید .
( باقالا قاتق به طور سنتی همراه با کته سرو میشود )

 

نکته :خورش باقالا قاتق شمالی
توجه کنید که از ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید . زیرا باعث دیرپز شدن لوبیا میشود .
اگر به بوی سیر حساسیت دارید ، به جای این مقدار سیر از یک عدد پیار کوچک استفاده کنید .
اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید .
مقدار تخم مرغ در این خورش کاملا سلیقه ای است . ولی به طور معمول این خورش زیاد هم نباید طعم تخم مرغ داشته باشد .
یک روش دیگر هم برای استفاده از تخم مرغ در این خورش این است که بدون هم زدن تخم مرغ ها، آنها را داخل خورش بشکنید و صبر کنید تا با حرارت داخل خورش ، تخم مرغ ها ببندند.
میتوانید از تخم مرغ ، هم داخل خورش استفاده کنید و هم به عنوان تزئین ، روی خورش از تخم مرغ نیم رو استفاده کنید . و یا کلا فقط روی خورش از تخم مرغ نیم رو استفاده کنید .
مقدار غلظت این خورش به ذائقه افراد بستگی دارد . به طور معمول این خورش بعد از آماده شدن حدود یک استکان آب دارد ولی اگر خورش را سفت تر میپسندید ( مثل خوراک ) کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود.
2 نوع لوبیا رشتی در بازار موجود است که به نامهای لوبیای کشاورزی و لوبیا رشتی محلی نامیده میشود .
نوع کشاورزی این نوع لوبیا از لحاظ زود پز بودن و خوش خوراک بودن بهتر است و توصیه میکنم در صورت امکان از نوع کشاورزی آن استفاده کنید .

 

توصیه ای برای استفاده آسان از لوبیای کشاورزی :
اگر طعم این خورش باب میلتان بود و قصد دارید این خورش را در منوی ثابت غذایی خانواده قرار دهید،
بهتر است برای نگهداری لوبیای کشاورزی به این روش عمل کنید :
لوبیا کشاورزی را به مقدار بیشتر دو تا سه روز در آب سرد خیس کنید ، چند بار آب آن را عوض کنید و بعد تمام لوبیا ها را پاک کنید و لوبیا های پاک شده را داخل فریزر نگهداری کنید تا برای هر بار استفاده آماده باشند . اگر لوبیا به اندازه کافی خیس خورده باشد ، وقتی لوبیا را بین دو انگشت دست به آرامی فشار دهید ، پوست آن به راحتی جدا میشود و نیازی به استفاده از روشهای فیزیکی تر نیست !
توجه داشته باشید که اگر از روش بالا هم استفاده نمیکنید ، لوبیا کشاورزی را حتما داخل یخچال یا جای خیلی خنک نگهداری کنید . به دلیل اینکه این لوبیا در مقابل گرما و رطوبت بسیار حساس است و احتمال فساد آن در دمای معمولی داخل کابینت بسیار بالاست .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی