راهنمای دانلود :

دانش آموزان عزیز برای استفاده رایگان از حل المسائل باید روی آیکون دانلود ... که در پایین صفحه قرار دارد، کلیک کنید و آنرا دانلود کنید.

(برای راحتی دانلود، رمز فایل ها برداشته شد.)

آموزش ریاضی هفتم - فصل ۳

عبارت هایی که در آنها فقط از اعداد و حروف و عمل ضرب استفاده شده باشد، یک جمله ایی هستند. به قسمت عددی، ضریب و به قسمت حرفی، متغیر میگویند. از جمع یا تفریق چند یک جمله، یک چند جمله ای به وجود می آید.

جمله های جبری متشابه: اگر قسمت حرفی چند یک جمله ای دقیقا مثل هم باشد، متشابه هستند.

جمع و تفریق یک جمله ای ها: جمله هایی با هم جمع و تفریق می شوند که متشابه باشند و برای این کار، ضرایب عددی را با هم جمع یا تفریق کرده و قسمت حرفی مشترک را یک بار جلوی جواب مینویسیم.

 ضرب یک جمله ای ها: در ضرب یک جمله ای ها لازم نیست، جملات متشابه باشند به این صورت که، ضرایب در هم ضرب می شوند و حروف نیز در هم ضرب می شود.

مقدار عددی یک عبارت جبری: اگر به جای متغیرهای یک عبارت جبری، عدد بگذاریم، مقدار عددی آن عبارت، بدست می آید. هنگام جایگذاری عدد به جای متغیر، بهتر است آن عدد را داخل پرانتز بگذاریم و هنگام محاسبه به اولویتها توجه کنیم تا اشتباهی رخ ندهد.

خاصیت توزیع پذیری (خاصیت پخشی): اگر عدد یا جمله ایی در یک پرانتز بخواهد ضرب شود، این عدد یا جمله را باید در تک تک جملات داخل پرانتز ضرب کنیم.

معادله: اگر یک تساوی دارای متغیر باشد که به ازای یک مقدار معین این تساوی برقرار باشد، آن تساوی یک معادله است.

 

پیشنیاز: در این فصل اعداد مثبت و منفی استفاده می شوند پس قبل از یادگیری این فصل بهتر هست ریاضی هفتم فصل اعداد صحیح را نیز ببینید.

کتاب ریاضی هفتم - فصل سوم


الگوهای عددی و معرفی متغیر ها



عبارت های جبری


جاگذاری عدد در عبارت جبری


معادله


در این رابطه: دانلود گام به گام  فصل ۳  (کلیک کنید ...)

گردآورنده: دنیاها، دانشنامۀ فارسی | www.donyaha.ir

دنیاها

بازیگران ایرانی