دلمه بادمجان

مواد لازم برای 4 نفر

بادمجان دلمه ای -------------------------------- به تعداد نفرات + 1-2 عدد اضافه
لپه ----------------------------------------------- نصف استکان چند ساعت خیس خورده
برنج ---------------------------------------------- نصف استکان چند ساعت خیس خورده
گوشت گوسفندی ------------------------------- 50-100 گرم
پیاز ----------------------------------------------- 3 عدد متوسط
سبزی معطر (ترخان، مزره، نعناع، شوید)----- 200 گرم خرد شده
گوجه فرنگی ------------------------------------- 4-5 عدد (یا دو قاشق رب گوجه)
سیر ---------------------------------------------- 2 حبه
آب گوشت --------------------------------------- 2 لیوان
نمک،‌ فلفل، زرد چوبه --------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

گوشت را همراه با یک عدد پیاز و 4 لیوان آب بگذارید آرام بپزد. لپه را هم در ظرفی جداگانه نیم پز کنید.
در ظرف دیگری هم کمی آب – نمک جوش بیاورید و وقتی جوشید برنج را به آن اضافه کنید. سه الی چهار دقیقه بعد برنج را آب کش کنید و کنار بگذارید. گوجه هارا خوب میکس کنید تا یکدست شوند.
سر بادمجانها را برش بزنید و جدا کنید بعد داخل بادمجانها را آرام خالی کنید، طوری که کف و دیواره آنها پاره نشود، بعد نمک بزنید و بگذارید یک ساعت بماند تا تلخی آنها گرفته شود.
بعد از اینکه گوشت پخت، یکی از پبازها را ریز خرد کنید و در مقداری روغن همراه با زرد چوبه سرخ کنید. مواد داخل یکی از بادمجانها را که خالی کرده اید، ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید بعد گوشت را ریز خرد کنید و همراه دو حبه سیر رنده شده در تابه بریزید و هم بزنید. بعد از اینکه بادمجانها خوب سرخ شدند، نیمی از گوجه های میکس شده (و یا یک قاشق غذا خوری رب گوجه) را به تابه بیفزائید و هم بزنید. بعد از اینکه کمی رنگ گوجه ها تغییر کرد نوبت اضافه کردن لپه است. بعد از اضافه کردن لپه سبزی را نیز اضافه کنید و سریع مواد را هم بزنید تا سبزی ها آب نیندازند. بعد درب ظرف را بگذارید تا مواد بخار کنند.
(حرارت ملایم باشد) بعد از حدود 10 دقیقه برنج را به مواد بیفزائید و آرام هم بزنید تا برنج له نشود.
و درب ظرف را باز بگذارید تا آب اضافه آن کشیده شود. نمک، فلفل و ادویه غذا را به دلخواه اندازه کنید و بعد شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کاملا سرد شوند.
بادمجانها را که کنار گذاشته بودید جداگانه در ظرف دیگری در کمی روغن تفت دهید و بعد داخل آنها را با مواد سرد شده پر کنید.
در یک ظرف مناسب با ارتفاع بادمجانها، یک عدد پیاز باقیمانده را در کمی روغن و زرد چوبه سرخ کنید و بعد باقیمانده گوجه های میکس شده (یا یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی) را به آن بیفزائید و اجازه دهید کاملا سرخ و غلیظ شود. بعد دو لیوان آب گوشت را نیز به مواد اضافه کنید، کمی نمک و فلفل سیاه در آن بریزید و درب ظرف را بگذارید (با حرارت ملایم) تا مواد به صورت سس غلیظی درآیند.
بعد بادمجانهای پرشده را که سر آنها را گذاشته اید، یکی یکی داخل سس بگذارید و با قاشق کمی از سس را روی آنها بریزید، دقت کنید که سر بادمجانها کاملا بسته باشد تا سس داخل آنها نریزد.
حدودا یک ساعت زمان لازم است تا بادمجانها در سس و با درب بسته و حرارت ملایم مزه دار و پخته شوند.
دقت کنید اگر از بادمجان بسیار تازه استفاده میکنید این زمان را به نصف کاهش دهید تا دلمه ها له نشوند.
در طول زمان پخت یکی دوبار درب ظرف را بردارید و با قاشق کمی از سس را روی بادمجانها بریزید تا دلمه ها خشک نشوند.
و بعد از یک ساعت دلمه ها را در ظرف مناسب همراه با نان سرو کنید.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی