ترشی مخلوط

مواد لازم : 

گل کلم ----------------------------------- یک کیلو و نیم
کلم برگ سفید -------------------------- نیم کیلو
سبزی معطر * پاک شده ----------------- نیم کیلو
کرفس خرد شده ------------------------- نیم کیلو
هویچ خرد شده -------------------------- نیم کیلو
سیر --------------------------------------- به دلخواه
فلفل قلمی سبز تند --------------------- 200 گرم
بادمجان ----------------------------------- یک کیلو
پیاز ریز ------------------------------------ 300 گرم
موسیر ------------------------------------ 100 گرم
سیب ترشی ----------------------------- نیم کیلو
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ------------- روی هم 1 لیوان پر
ادویه ترشی ** -------------------------- به دلخواه
سرکه قرمز ------------------------------- به مقدار لازم
خیار --------------------------------------- 200 گرم

 آشپزخانه
طرز تهیه : 

سبزی را پاک کنید و خوب بشوئید و بگذارید تا کاملا خشک شود . بعد ریز خرد کنید و کنار بگذارید .
کلم برگ ، گل کلم ، کرفس ، هویچ ، سیب ترشی و خیار را نیز ابتدا خوب بشوئید و خشک کنید بعد به اندازه مورد نظر خرد کنید و کنار بگذارید . ( سعی کنید تا جای ممکن اندازه ها یکدست باشند )
بادمجان را با پوست به اندازه دلخواه خرد کنید و بعد در مقداری سرکه به مدت 10 دقیقه با حرارت خیلی کم بجوشانید .
سرکه بادمجانها را دور نریزید . سیر را هم بعد از حبه کردن در همان سرکه به مدت 3-5 دقیقه کمی بجوشانید تا وقتی ترشی کاملا آماده مصرف شد ، سیرها سفت و خام نمانده باشند .
موسیر را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .
یک سفره تمیز پهن کنید و مواد را کم کم روی آن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید . در این مرحله از مخلوط نمک ، فلفل سیاه و کمی زرد چوبه مرحله به مرحله به مواد اضافه کنید و کاملا مواد را مخلوط کنید .
اگر از ادویه ترشی** استفاده میکنید در آخر کار ادویه را روی مواد بپاشید و هم بزنید .
در ظرف مورد نظر ، مخلوط مواد را بریزید و بعد سرکه قرمز را روی مواد بریزید تا تمام سطح ظرف را پرکند . دقت کنید که روی مواد کاملا با سرکه پوشانده شود .

 

** ادویه ترشی :
مواد لازم :
پودر گلپر ---------------------------- 100 گرم
ریشه جوز بویا پودر شده ----------- 25 گرم
جوز رنده شده ---------------------- 2 عدد
دارچین ------------------------------ یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه -------------------------- یک قاشق چایخوری
پودر رازیانه -------------------------- 50 گرم
سیاه دانه --------------------------- 50 گرم

 

طرز تهیه :
تمام مواد را با هم مخلوط کنید !
* سبزی معطر شامل : مرزه ، ترخان ، گشنیز ، جعفری ، شوید و نعناع است . نسبت مرزه به بقیه مواد کمی کمتر باشد بهتر است .

 

نکته :
دقت کنید که مواد هنگام مخلوط کردن کاملا خشک شده باشند ، حتی اگر مقدار خیلی کمی هم آب بینشان مانده باشد باعث کپک زدن ترشی میشوند .
در بعضی از مناطق به مواد بالا بعضی محصولات را اضافه میکنند و بعضی را کم میکنند .
به طور مثال در تبریز ( در کل تبریزی ها ) به مواد بالا یک نوع کلم خاص به نام داش کلمی (کلم سنگ) نیز اضافه میکنند که ظاهری شبیه ترب سفید دارد .
در اصفهان نیز ترشی را بدون سبزی درست میکنند. .
در یزد سیب زمینی هم به مواد بالا اضافه میکنند !!
و در جنوب هم تقریبا برابر با همه مواد از فلفل استفاده میکنند !!
و ...
در هر صورت این مواد معمول ترین مواد ترشی مخلوط است و نسبت کم و زیاد آن بستگی به ذائقه افراد و رسم محلی آنها دارد .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی