آش گوجه فرنگی تبریز

مواد لازم برای 4 نفر

گوجه فرنگی --------------------- 1 کیلو و 500 گرم

سبزی---------------------------- 750 گرم
آب گوشت ----------------------- 2-3 لیوان
لوبیا چیتی ----------------------- 1 لیوان (خیس خورده)
آبغوره ----------------------------- 1 لیوان
برنج ------------------------------ 1 استکان (خیس خورده)
غوره ------------------------------ نصف استکان
پیاز ------------------------------- 2 – 3 عدد متوسط (خلال شده)
نعناع خشک --------------------- 2 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زرد چوبه ---------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

برنج و لوبیا را جداگانه از شب قبل خیس کنید.
در یک قابلمه جادار، مقداری روغن داغ کنید و پیاز خلال شده را در آن سرخ کنید تا سبک شود.
بعد مقداری زرد چوبه به آن بیفزائید و بگذارید کاملا طلایی شود.
نیمی از پیاز داغ را جدا کنید و برای تزئین روی آش کنار بگذارید.
لوبیا را آبکش کنید و همراه پیاز چند دقیقه تفت دهید. بعد 5-6 لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید به مدت 1 ساعت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
بعد از نرم شدن لوبیا، برنج را آبکش کنید و همراه با آب گوشت داخل قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود.
بعد سبزی خرد شده را همراه با غوره داخل مواد بریزید. (دقت کنید که نیازی نیست در این مرحله آش خیلی هم آب داشته باشد. در همین حد که آب روی سبزی را گرفته باشد کافی است. اگر نیاز به اضافه کردن آب بود از آب جوش استفاده کنید.)
درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا سبزی با حرارت متوسط و درب بسته به مدت 20 دقیقه داخل آش بجوشد.
گوجه فرنگی ها را در میکسر بریزید و چند دقیقه کاملا میکس کنید.
20 دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجه فرنگی را به آش اضافه کنید ، حرارت را کمی بالا ببرید و مدام آش را هم بزنید تا آب گوجه بجوشد. در این مرحله یک قاشق غذا خوری نعناع خشک را (بدون داغ کردن) همراه مقداری نمک و فلفل ، داخل آش بریزید و چند دقیقه هم بزنید.
اگر لازم بود مقداری آب جوش به آش اضافه کنید.
بعد حرارت زیر آش را روی شعله ملایم تنظیم کنید و 30 دقیقه زمان دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
در این مدت چند بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از اینکه آش کاملا جا افتاد ، آبغوره را داخل آش بریزید ، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و مدام آش را هم بزنید تا آبغوره کاملا در آش حل شود.
و بعد آش را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با بقیه پیاز داغ و نعناع خشک روی آن را تزئین کنید.

 

نکته :
سبزی آش گوجه شامل 300 گرم تره + 300 گرم جعفری + 150 گرم ریحان است. سبزی را بعد از پاک کردن بشوئید و بگذارید آب آن چیده شود و بعد ساطوری کنید.
طعم این آش به دلیل استفاده از گوجه و آبغوره معمولا باید تا حدی ترش باشد. اگر زیاد به ترشی عادت ندارید مقدار آبغوره را به نصف کاهش دهید و یا اگر آش را ترش تر دوست دارید نصف لیوان دیگر نیز به این مقدار آبغوره اضافه کنید. فقط توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن آبغوره زیر آش را خاموش کنید تا طعم آش تلخ نشود.
آش گوجه یکی از آش های سنتی شهر تبریز است که به دلیل فراوانی گوجه فرنگی و غوره در فصل تابستان، بیشتر در این فصل تهیه میشود.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

همکاران ما ...

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی