آش ماست تبریز

مواد لازم برای 4–6 نفر

پیاز ------------------------------------------------------------ 2 عدد متوسط

عدس --------------------------------------------------------- 1 لیوان
برنج ----------------------------------------------------------- 1 استکان
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز) ---------- 1 کیلو
آب گوشت ---------------------------------------------------- 4 لیوان
كوفته ريزه * -------------------------------------------------- 10 – 15 عدد
سیب زمینی ------------------------------------------------- 1 عدد متوسط
ماست -------------------------------------------------------- به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه --------------------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه 

طرز تهیه

برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید.
عدس را بشوئید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید. (داخل یک ظرف با درب بسته)
در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش ، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود. آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس (با حرارت ملایم) تقریبا نیم پز شود.
طی این یک ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
کوفته ریزه را هم آماده کنید ، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید.
بعد از اینکه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه کنید. و صبر کنید تا برنج کمی باز شود.
یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه ، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی (که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید.
(دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد. هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از آب جوش استفاده کنید)
حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. 15 – 20 دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است.

ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :
1– حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید.
2- ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید. موقع صرف آش ، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد کرد.

* مواد لازم جهت تهیه کوفته ریزه برای 10 – 15 عدد :
گوشت چرخ کرده --------------------------- 100 گرم
پیاز ------------------------------------------ 1 عدد کوچک
آرد ذرت -------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه ----------------------- روی هم نصف قاشق غذا خوری

طرز تهیه :
پیاز را ریز رنده کنید و همراه نمک و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. حدود 15 دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود.
به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید.
البته ! اگر خیلی عجله دارید، بدون کوفته ریزه هم میتوانید این آش را تهیه کنید.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی