پتاژ قارچ و گوجه فرنگی

مواد لازم برای 4-6 نفر

گوجه فرنگی ---------------------------- 1 کیلو گرم
قارچ در اندازه متوسط ------------------- 250 گرم
هویچ متوسط --------------------------- ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ------------------- ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ------------------------- 1 قاشق غذا خوری
آب گوشت یا مرغ ------------------------ 6 لیوان
آرد ---------------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
کره --------------------------------------- 100 گرم
پنیر گودا --------------------------------- 250 گرم (رنده شده)
نان تست -------------------------------- 4 تکه
فلفل سیاه، نمک و زعفران -------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

ابتدا گوجه ها را نازک پوست بکنید و فیله کنید و در مخلوط کن کاملا میکس کنید تا آب گوجه فرنگی کاملا یکدست شود.
آب گوجه را همراه آب مرغ یا گوشت (ترجیحا آب گوشت) روی حرارت ملایم قرار دهید و درب ظرف را بگذارید. سیب زمینی پوست کنده و هویچ پوست کنده را ریز رنده کنید و به آب گوجه و گوشت اضافه کنید.
آرد را داخل یک تابه جداگانه روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی رنگ آرد تغییر کند، بعد کره را که به دمای محیط رسیده است به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا کره و آرد کاملا با هم مخلوط شوند. (به اندازه 25 گرم از کره را برای سرخ کردن قارچ کنار بگذارید)
بعد 2 پیمانه از آب گوشت و گوجه در حال جوشیدن را همراه رب گوجه فرنگی به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مزه دار و یکدست شود و بعد به ظرف اصلی (حاوی آب گوجه و آب گوشت) اضافه کنید.
قارچ ها را حلقه ای یکدست خرد کنید و جداگانه با مقداری کره، فلفل سیاه، زعفران و آبلیمو روی حرارت نسبتا زیاد سرخ کنید. (حدود 5 دقیقه کافی است)
قارچ های سرخ شده را همراه با آب آنها داخل ظرف اصلی بریزید و درب ظرف را بگذارید.
15 دقیقه صبر کنید تا پتاژ کمی غلیظ شود.
بعد از 15 دقیقه پتاژ را از روی حرارت بردارید، مواد را داخل یک ظرف پیرکس (یا ظرفی که میتوانید داخل فر قرار دهید) بریزید، نان های تست را به مربع های کوچک و یک اندازه برش دهید و داخل پتاژ بریزید و پنیر گودا رنده شده را روی مواد بپاشید.
پتاژ را در طبقه وسط فری که از یک ساعت پیش با حرارت 250 درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید و به مدت 15 – 20 دقیقه بگذارید کاملا جا بیفتد.
بعد از این مدت نمک، فلفل و ترشی غذا را اندازه کنید، روی پتاژ را به دلخواه تزئین و سرو کنید.

 

نکته :

پتاژ نوعی سوپ غلیظ شده است که معمولا در مجالس رسمی تهیه میشود. عمده فرق پتاژ ها با انواع سوپ، استفاده از نان تست، انواع پنیر و آرد است. معمولا مواد تشکیل دهنده پتاژ ها کمتر از سوپ ها هستند و به ندرت داخل مواد اولیه از انواع سبزی، یا قطعات مرغ و گوشت استفاده میشود. ظاهر پتاژ ها همیشه یک دست است و به سختی میتوان طعم مواد اولیه را تشخیص داد !
در ضمن معمولا پتاژ ها با آب گوشت تهیه میشوند.
دقت کنید که گوجه ها کاملا میکس شوند و دانه های گوجه کاملا له شوند تا ظاهر و طعم غذا حفظ شود.
هنگام سرخ کردن قارچ دقت کنید که حرارت بالا و زمان کم، از سیاه شدن قارچ ها جلو گیری میکند.
بهتر است همیشه قارچ را با مقداری زعفران، فلفل سیاه و کره و آبلیمو سرخ کنید تا طعم مطلوب حاصل شود.
اگر از آرد سیب زمینی به جای آرد سفید استفاده کنید، طعم پتاژ بسیار دلچسب تر خواهد شد. و یا از ترکیب آرد سفید و آرد برنج.
میتوانید به جای پنیر گودا (در صورت در دسترس نبودن) از پنیر پینزای معمولی، پنیر موتزارلا یا پنیر بوتوکیزه یا پنیر پارامسان رنده شده نیز استفاده کنید.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی