آش ماست سبزوار

مواد لازم برای 4–6 نفر

اسفناج یا برگ چغندر -------------------- 850 گرم (خرد شده)

ماست پر چرب --------------------------- 800 گرم
رشته آش -------------------------------- 400 گرم
تره و نعناع تازه --------------------------- 200 گرم (ساطوری شده)
نمک و فلفل ------------------------------ به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

در قابلمه مناسبی تا نصف آب جوش بیاورید و بعد اسفناج یا برگ چغندر خرد شده را داخل قابلمه بریزید و وقتی دوباره آب به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا رنگ سبزی تغییر کند.
بعد رشته آش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سبزی و رشته کاملا بپزند.
بعد از طبخ کامل رشته و سبزی، حرارت زیر آش را خاموش کنید و بگذارید آش کاملا سرد شود.
نمک و فلفل و نعناع و تره ساطوری شده را به ماست پرچرب اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
وقتی آش سرد شد، این مخلوط را به آش اضافه کنید و کاملا هم بزنید.
سپس آش را کاملا سرد در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکته :
به دلیل اینکه از حبوبات در تهیه این آش استفاده نشده است بسیار سبک و مناسب برای همه افراد است. ولی میتوانید در صورت تمایل از یک پیمانه برنج نیز داخل آش استفاده کنید. در این صورت قبل از سبزی برنج را بریزید و بعد از اینکه برنج نیم پز شد سبزی را اضافه کنید و بعد باقی مراحل را طبق دستور طی کنید.
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن رشته حرارت زیر آش متوسط باشد و آش را به آرامی هم بزنید. هنگامی که رشته ته نشین شد نشانه پختن آن است.
بهتر است مقدار تره دو برابر مقدار نعناع در نظر گرفته شود. که آش به تلخی نزند.
پیشنهاد میکنیم از مخلوط اسفناج و برگ چغندر استفاده کنید. به لحاظ طعم زیاد با هم تفاوت ندارند ولی جهت بهره بردن از خواص هر دو نوع سبزی بهتر است از مخلوط هر دو نوع استفاده شود.
اگر ماست پرچرب در دسترس ندارید میتوانید یک کیلو ماست معمولی آب گرفته را با 200 گرم خامه مخلوط و استفاده کنید.
به دلیل اینکه این آش کاملا سرد سرو میشود و همچنین بسیار سبک و ساده است میتواند جایگزین مناسبی برای آش های سنگین در وعده افطار باشد.
در ضمن این آش در سبزوار معمولا همراه با کوکو سبزی هنگام افطار سرو میشود.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

همکاران ما ...

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی