جوجه تابه ای
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت مرغ بی استخوان (ران یا سینه) ------------------- 500 گرم
پیاز ----------------------------------------------------------- 2 عدد متوسط
سیر ---------------------------------------------------------- 1 حبه
سماق – نمک و فلفل ---------------------------------------- به مقدار لازم
گوجه فرنگی -------------------------------------------------- دو عدد متوسط
برگ نعناع تازه ------------------------------------------------ 7-8 عدد
فلفل سبز قلمی --------------------------------------------- 2-3 عدد
آبلیمو --------------------------------------------------------- نصف استکان
ماست معمولی ----------------------------------------------- 2 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ----------------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری
روغن ---------------------------------------------------------- به مقدار لازم
طرز تهیه
گوشت مرغ را به قطعات یک اندازه برش بزنید. دقت کنید برش ها خلاف جهت بافت گوشت مرغ باشد.تکه های برش خورده را با آب سرد کمی بشوئید و کنار بگذارید تا خشک شود.
دو عدد پیاز، سیر، یک عدد گوجه فرنگی و برگ های نعناع را ساطوری خرد کنید و همراه سماق، نمک و فلفل، ماست، زعفران دم کرده و آبلیمو خوب مخلوط کنید و داخل یک کیسه فریزر بریزید. تکه های مرغ را داخل کیسه بریزید و خوب تکان دهید تا تکه های مرغ کاملا با مواد مخلوط شوند. بهتر است کسیه رو روی تخته کار بگذارید و با وردنه چند بار روی آن بکشید تا پشت و روی تکه های مرغ کاملا به مواد آغشته شود.
لازم است به مدت 2 ساعت مواد در یخچال استراحت کنند. در این مدت چند بار کیسه را تکان دهید تا مواد در کیسه ته نشین نشوند.
بعد از دو ساعت تکه های مرغ را از سایر مواد جدا کنید، بقیه مواد را دور بریزید و تکه های مرغ را بدون اینکه شستشو دهید، پاک کنید تا خرده های پیاز یا... به آنها نچسبیده باشد. و مقداری سماق روی آنها بپاشید تا هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خود جذب کنند.
در یک تابه مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود، با یک نمک پاش مقدار خیلی کم نمک داخل روغن بریزید تا روغن در اثر حرارت به بیرون نپاشد، تکه های مرغ را داخل تابه بچینید، و با حرارت بسیار ملایم پشت و روی مرغ هارا کاملا سرخ کنید. یک عدد گوجه با قیمانده را حلقه حلقه کنید، و همراه فلفل سبز ها روی مرغ ها بچینید، یک استکان آب جوش به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم و درب بسته، به مدت 20 دقیقه مواد کاملا مغزپخت شوند.
بعد از این مدت، جوجه تابه ای آماده را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...