دو مغزی خرما

مواد لازم برای 4 – 6 نفر :


خرما --------------------------- 100 گرم
مغز گردو ----------------------- 75 گرم
مغز بادام ---------------------- 30 گرم
آرد نخودچی ------------------ 2 قاشق غذا خوری
گلاب -------------------------- 1 قاشق غذا خوری
پودر دارچین ------------------- 1 قاشق چایخوری
زعفران آب شده -------------- 1 قاشق چایخوری
پودر هل ----------------------- ½ قاشق چایخوری
پودر نارگیل -------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :دو مغزی خرما


پوست و هسته خرما را بگیرید ، خرما را با چنگال له کنید و کنار بگذارید .
پوست نازک مغز گردو و بادام را بگیرید و همراه با دارچین و هل آسیاب کنید .
مخلوط مغز ها را با آرد نخودچی مخلوط کنید و چند دقیقه ورز دهید تا مواد کاملا به خورد هم بروند .
گلاب و زعفران را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر مواد را ورز دهید. روی مواد را بپوشانید و بگذارید به مدت 10 دقیقه در دمای محیط بمانند تا کاملا منسجم شوند .
بعد از 10 دقیقه خرمای له شده را به مواد اضافه کنید و مواد را تا حدی ورز دهید که خمیر سفت و یکدستی به دست آید .
به اندازه یک گردوی متوسط از مایه بردارید و به شکل دلخواه فرم دهید و در ظرف سرو بچینید .
میتوانید دو مغزی ها را به اشکال مختلفی فرم دهید یا با قالبهای مختلف قالب بزنید .
پودر نارگیل را در ظرف تخت و لبه داری بریزید و نیمی از دومغزی ها را در پودر نارگیل بغلتانید و نیم دیگر را بدون پودر نارگیل در ظرف سرو بچینید .
ماندگاری دو مغزی خرما نسبت به انواع مشابه دیگر کمی بالاتر است و اگر در ظرف درب دار محکم در یخچال نگهداری شوند تا دو هفته تازگی و نرمی خود را حفظ خواهند کرد .

 

نکته :


گرفتن پوست نازک روی گردو و بادام به این دلیل است که دو مغزی در نهایت به تلخی نزد و رنگ آن نیز خیلی تیره نشود .
میتوانید همراه مواد ذکر شده از 1 قاشق غذا خوری کنجد نیز استفاده کنید .
بعد از آماده کردن دو مغزی ها میتوانید علاوه بر پودر نارگیل، برای ایجاد تنوع در طعم و ظاهر کار، از پودر پسته، شکلات تخته ای رنده شده یا محصولات مشابه نیز استفاده کنید و دو معزی ها را با رنگ ها و طعم های گوناگون تهیه و سرو کنید .
دو مغزی خرما بسیار مغذی و مفید است و همچنین بسیار نیز سنگین است. توصیه میکنم هنگام افطار کمتر از این پیش غذا استفاده کنید و هنگام سحری بیشتر !

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی