ترشه تره گیلان

مواد لازم برای 4 نفر :


سبزی * ----------------------- 500 گرم
برنج ---------------------------- 1 استکان
آرد ------------------------------ 1 قاشق غذا خوری
تخم مرغ ----------------------- 3- 4 عدد
سیر ---------------------------- 3- 4 حبه
چاشنی ترش ------------------ به مقدار لازم ( آبغوره یا آب نارنج )
نمک، فلفل، زردچوبه ---------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :


سبزی را کاملا ریز ( ساطوری ) خرد کنید و در مقدار کمی روغن به مدت 5 – 6 دقیقه تفت دهید تا آب آن چیده شود و کمی رنگ آن تغییر کند. برنج را از دو ساعت قبل خیس کنید ، آب آن را خالی کنید و به سبزی اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بعد 2 – 3 لیوان آب روی مواد بریزید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود و سبزی نیمپز شود.
بعد با گوشت کوب کمی مواد را له کنید تا کاملا به خورد هم بروند. ( دقت کنید بعد از کوبیدن مواد، حرارت زیر خوراک کاملا ملایم باشد تا خوراک ته نگیرد )
در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، سیر را خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه 2 – 3 دقیقه تفت دهید، بعد سه عدد تخم مرغ را داخل آن بشکند و صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا سفت شوند.
با لبه قاشق تخم مرغ های سفت شده را کاملا ریز ریز کنید و همراه با سیر و روغن داخل تابه به خوراک اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد چاشنی ترش را نیز داخل خوراک بریزید .
در این مرحله باید آب روی مواد به حدی باشد که حدود 2 سانتیمتر روی مواد را بپوشاند .
آرد را در نصف لیوان آب سرد حل کنید و مقداری نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید و داخل خوراک بریزید.
مرتبا مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.
یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه به صورت نیمرو سرخ کنید و هنگام سرو روی خوراک قرار دهید.
قبل از سرو نیز نمک ، فلفل و ترشی خوراک را اندازه کنید .
حدودا 15 دقیقه بعد از اضافه کردن آرد، خوراک آماده سرو است . این خوراک را هم با برنج و هم با نان میتوانید سرو کنید .

 

نکته :
* سبزی این خوراک شامل : تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و کمی ترشی واش. ترشی واش از سبزی های محلی شمال کشور است. اگر در دسترستان نبود میتوانید آن را از ترکیب حذف کنید .
بهتر است مقدار اسفناج کمی بیشتر از سایر سبزی ها باشد .
در بعضی نقاط شمال کشور، همراه برنج از نصف استکان عدس هم استفاده میشود. میتوانید به دلخواه از این مقدار عدس نیز استفاده کنید .
چاشنی ترش این خوراک معمولا آبغوره است ولی میشود آب نارنج را نیز جایگزین آن نمود و یا مخلوطی از هر دو را استفاد کنید .
بهتر است برای این مقدار مواد، حداکثر یک لیوان چاشنی ترش استفاده کنید .
خوراک در انتها نباید زیاد آب دار باشد . اگر چنین بود، در اواخر طبخ کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی