ترشه تره گیلان

مواد لازم برای 4 نفر

سبزی * ----------------------- 500 گرم
برنج ---------------------------- 1 استکان
آرد ------------------------------ 1 قاشق غذا خوری
تخم مرغ ----------------------- 3- 4 عدد
سیر ---------------------------- 3- 4 حبه
چاشنی ترش ------------------ به مقدار لازم (آبغوره یا آب نارنج)
نمک، فلفل، زردچوبه ---------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

سبزی را کاملا ریز (ساطوری) خرد کنید و در مقدار کمی روغن به مدت 5 – 6 دقیقه تفت دهید تا آب آن چیده شود و کمی رنگ آن تغییر کند. برنج را از دو ساعت قبل خیس کنید، آب آن را خالی کنید و به سبزی اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بعد 2 – 3 لیوان آب روی مواد بریزید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود و سبزی نیمپز شود.
بعد با گوشت کوب کمی مواد را له کنید تا کاملا به خورد هم بروند. (دقت کنید بعد از کوبیدن مواد، حرارت زیر خوراک کاملا ملایم باشد تا خوراک ته نگیرد)
در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، سیر را خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه 2 – 3 دقیقه تفت دهید، بعد سه عدد تخم مرغ را داخل آن بشکند و صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا سفت شوند.
با لبه قاشق تخم مرغ های سفت شده را کاملا ریز ریز کنید و همراه با سیر و روغن داخل تابه به خوراک اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد چاشنی ترش را نیز داخل خوراک بریزید.
در این مرحله باید آب روی مواد به حدی باشد که حدود 2 سانتیمتر روی مواد را بپوشاند.
آرد را در نصف لیوان آب سرد حل کنید و مقداری نمک و فلفل به مخلوط اضافه کنید و داخل خوراک بریزید.
مرتبا مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.
یک عدد تخم مرغ باقیمانده را جداگانه به صورت نیمرو سرخ کنید و هنگام سرو روی خوراک قرار دهید.
قبل از سرو نیز نمک، فلفل و ترشی خوراک را اندازه کنید.
حدودا 15 دقیقه بعد از اضافه کردن آرد، خوراک آماده سرو است. این خوراک را هم با برنج و هم با نان میتوانید سرو کنید.

 

نکته :

* سبزی این خوراک شامل :

تره، اسفناج، جعفری، گشنیز و کمی ترشی واش. ترشی واش از سبزی های محلی شمال کشور است. اگر در دسترستان نبود میتوانید آن را از ترکیب حذف کنید.
بهتر است مقدار اسفناج کمی بیشتر از سایر سبزی ها باشد.
در بعضی نقاط شمال کشور، همراه برنج از نصف استکان عدس هم استفاده میشود. میتوانید به دلخواه از این مقدار عدس نیز استفاده کنید.
چاشنی ترش این خوراک معمولا آبغوره است ولی میشود آب نارنج را نیز جایگزین آن نمود و یا مخلوطی از هر دو را استفاد کنید.
بهتر است برای این مقدار مواد، حداکثر یک لیوان چاشنی ترش استفاده کنید.
خوراک در انتها نباید زیاد آب دار باشد. اگر چنین بود، در اواخر طبخ کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی