استیک آبدار

مواد لازم برای 4 نفر :


فیله گوسفند یا راسته گوساله -------------  5-6 تکه 150  گرمی با برش استیکی 
پیاز ------------------------------------------- یک عدد بزرگ 
فلفل دلمه ای -------------------------------- یک عدد متوسط 
گوجه فرنگی --------------------------------- دو عدد متوسط 
قارچ ------------------------------------------ 5-6 عدد 
نمک و ادویه و سماق ------------------------ به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :


پیاز ها و فلفل دلمه ای را ریز خرد کنید (یا در میکسر به حدی میکس کنید که پیاز ها آب نیندازند) همراه یک قاشق غذاخوری سرپر سماق خوب با هم مخلوط کنید ؛ در یک کیسه فریزر بریزد و بگذارید کمی در یخچال بماند . 
گوشت ها را به اندازه استیکی ( حدودا 20 سانتیمتر در 15 سانتیمتر و قطر حدودا 3 سانتیمتر ) برش بزنید و وقتی مخلوط پیاز و فلفل دلمه ای و سماق کمی در یخچال خنک شد ( حدود 15 دقیقه ) تکه های استیک را یکی یکی داخل کیسه بگذارید طوری که تمام سطح پشت و رویشان با مخلوط پوشانده شود. بعد با بیفتیک کوب خوب بکوبید تا هم مخلوط به خورد استیک ها برود و هم استیک ها نازک و یکدست شوند . 
تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و فقط یک قاشق غذاخوری روغن کف آن بریزید و اجازه دهید روغن در تمام کف تابه پخش و خوب داغ شود . بعد حرارت را ملایم کنید و استیک ها را درون تابه قرار دهید . کمی شعله را زیاد کنید تا آب آنها کشیده و  یک روی آنها برشته شود . بعد برگردانید و روی دیگرشان را هم برشته کنید .طرز تهیه استیک آبدار-دستور پخت استیک آبدار-روش درست کردن استیک آبدار-نحوه پختن استیک آبدار-آماده کردن استیک آبدار-غذا پختن استیک آبدار-آشپزی کردن
یکی از گوجه ها را در میکسر خوب خرد کنید ( یا ریز رنده کنید ) و بعد از اینکه هر دو طرف استیکها برشته شدند و آبشان کشیده شد ، در تابه بریزید و یک گوجه باقیمانده را نگینی ریز خرد کنید و وقتی آب گوجه داخل تابه جوشید به مواد اضافه کنید و حرارت را بسیار ملایم کنید تا استیک ها کاملا مغز پخت شوند . ( درب تابه بسته باشد ) 
قارچها را خلال خرد کنید و در تابه جداگانه ای با حرارت زیاد ( که قارچها آب نیندازند و سیاه نشوند ) سرخ کنید . 
بعد به مواد اصلی اضافه کنید تا با آب گوجه و بخار آن مزه دار شود . در صورت نیاز در دفعات متعدد ( نه یکباره ) هر بار نصف استکان آب جوش به مواد اضافه کنید . 
توجه کنید که حرارت زیر تابه کاملا ملایم باشد تا کمتر نیاز به اضافه کردن آب به مواد باشد . 
حدودا یک ساعت زمان لازم است تا استیک ها با آب گوجه و حرارت ملایم کاملا مغز پخت شوند . 
در اواخر پخت نمک و ادویه غذا را اندازه کنید و در صورت تمایل چند قطره آب لیموی تازه روی آنها بچکانید و غذا را سرو کنید . 
این روش پخت استیک خانگی است و نیازی به داشتن انواع کباب پز ندارد . به دلیل استفاده خیلی کم از روغن جزو غذاهای تقریبا سالم به شمار میرود . 
استفاده از قارچ کنار غذاهای گوشتی بسیار مفید است . 
توجه داشته باشید که استفاده از گوجه در این غذا به دلیل رنگ دادن به غذا نیست که بتوان رب گوجه را جایگزین آن کرد . به خاطر خشک نشدن استیک ها و برای اینکه از آب خالی یا از روغن استفاده نکنیم از گوجه و آب گوجه استفاده میکنیم برای طعم بهتر و سلامت بیشتر غذا . 
مصرف گوشت قرمز در وعده های متعدد غذایی زیاد مفید نیست . ولی به دلیل داشتن پروتئین و انرژی مصرف آن برای جوانان و افرادی بدون ناراحتیهای خاص ( فشار خون بالا ، چربی بالا و مشکلات قلبی و خونی ) در هفته یکی دوبار توصیه شده است . 
مصرف انواع غذای گوشتی سفت به صورت کباب شده یا روشهایی نظیر این روش برای مبتلایان به ناراحتی معده بسیار مفید است . زیرا باعث تقویت شدن دیواره معده میشود . 
دقت کنید برشها قبل از کوبیدن به حدی نازک نباشد که موقع کوبیدن بافت خود را از دست بدهند .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ....

دیدگاه تان را بنویسید !

تصویر تصادفی