آلبالو پلو

مواد لازم برای 4 نفر :


برنج ----------------------------------- سه پیمانه

آلبالوی بدون هسته ------------------ 300 گرم
مرغ بدون استخوان ------------------- 300 گرم
پیاز ------------------------------------ یک عدد متوسط
شکر ----------------------------------- دو قاشق غذا خوری
نمک ، زعفران ، روغن ----------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :


برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب سرد و نمک خیس کنید . بعد طبق روش دم کردن پلو معمولی دم کنید و در همین حین مراحل زیر را انجام دهید :
مرغ را جداگانه با یک عدد پیاز ، با شعله کم و دو لیوان آب بپزید و کنار بگذارید تا سرد شود بعد به قطعات مورد نظر برش بزنید . بهتر است برش های مرغ به صورت ژولین ( کبریتی باریک ) باشد .
پیاز را از آب مرغ در بیاورید و دور بیندازید و آب مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید . نصفی از آب مرغ را در یک تابه بریزید و آلبالو های بدون هسته را به آن اضافه کنید . بگذارید کمی آلبالو ها در آب مرغ بجوشد بعد دو قاشق شکر را به آنها اضافه کنید و هم بزنید وقتی کمی آب مرغ کشیده شد ، مرغ ها را به آلبالو اضافه کنید و باقی آب مرغ و نصف استکان زعفران دم کرده را به تابه بیفزائید و درب تابه را بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت خیلی کم آب مرغ کاملا به خورد آلبالو ها برود و کاملا آب مخلوط کشیده شود .
در این حین برنج هم دم کشیده است .
بعضی ها برای مخلوط کردن برنج و آلبالو، هنگام آبکش کردن برنج، مخلوط مرغ و آلبالو را لابه لای آن میریزند و دم میکنند ( مثل سایر پلوهای مخلوط ) ولی ما این روش را اصلا توصیه نمیکینم ! به دلیل اینکه برنج ظاهر بد رنگ و شلی پیدا میکند ! بهتر است برنج را جداگانه دم کنید و مواد را هم جداگانه آماده کنید بعد موقع سرو غذا مواد را کاملا با هم مخلوط کنید .
با روش دوم ، هم ظاهر غذا خیلی بهتر است و هم طعم برنج و آلبالو طوری با هم مخلوط نمیشود که غذا خیلی عجیب به نظر برسد !!
میتوانید برای تزئین روی پلو از خلال پسته و بادام نیز استفاده کنید .
کسانی که از غذاهای شیرین خوششان نمی آید ، خیالشان کاملا راحت باشد که این غذا اصلا جزو غذاهای شیرین به شمار نمیرود ! طعم این غذا ملس ( ترش و شیرین ) است و البته کمی هم به ترشی میزند ! اگر خواستید شیرین تر باشد مقدار شکر را تا یک قاشق دیگر هم اضافه کنید . ولی معمولا همین مقدار باب طبع همه هست .
در بعضی از مناطق آلبالو پلو در دسته غذاهای مجلسی ( چیزی مثل شیرین پلو ) به شمار میرود و در مهمانی ها از این غذا استفاده میشود .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

تصویر تصادفی