خوراک گوشت و سبزیجات

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت بی استخوان گوسفندی ------------ 300 گرم
هویچ ---------------------------------------- 3 عدد متوسط (حلقه شده)
فلفل دلمه ای ------------------------------- 1 عدد متوسط (خرد شده)
لوبیا سبز ------------------------------------ 150 گرم (خرد شده)
گشنیز و ترخان و نعناع ---------------------- 50 گرم (درشت خرد شده)
قارچ ----------------------------------------- 6-8 عدد (خرد شده)
سیب زمینی -------------------------------- 2 عدد متوسط (خرد شده)
گوجه فرنگی -------------------------------- 2 عدد متوسط (خرد شده)
پیاز ------------------------------------------ 1 عدد متوسط (خرد شده)
زنجفیل تازه رنده شده ---------------------- 1 قاشق سوپخوری
پودر نارگیل --------------------------------- 1 قاشق غذا خوری
سیر رنده شده ------------------------------ 1 قاشق چایخوری
گرم ماسالا ---------------------------------- 1 قاشق چایخوری
نمک، زرد چوبه ------------------------------ به مقدار لازم
فلفل قرمز ----------------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه

ابتدا تمام ادویه ها (غیر از نمک) را با هم مخلوط کنید و نیمی از آنرا جدا کنید و کنار بگذارید.
گوشت را در ظرفی بریزید، نیمی از ادویه ها را روی گوشت بپاشید. حدود یک ساعت در دمای محیط قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار شود.
در تابه ای مقداری روغن گرم کنید و پیاز را در آن سرخ کنید تا کمی سبک شود، گوشت را اضافه کنید و 10 دقیقه با حرارت متوسط و درب باز روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا تمام سطح گوشت کاملا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. بعد 3 لیوان آب روی آن بریزید و به مدت 40 دقیقه با حرارت ملایم زمان پخت برای آن در نظر بگیرید. وقتی آب گوشت کشیده شد و گوشت نیم پز کامل شد، هویچ، لوبیا، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، قارچ و مقداری از مخلوط سبزیجات معطر را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید. سیر و زنجفیل را نیز بیفزائید و مواد را با حرارت متوسط و درب باز روی حرارت نگه دارید و مدام مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. بعد از 15 دقیقه گوجه فرنگی خرد شده همراه با بقیه مخلوط ادویه ها اضافه کنید. کمی حرارت را بالا ببرید تا گوجه ها نرم شوند. بعد از اضافه کردن گوجه در هم زدن خوراک دقت کنید که گوجه ها له نشوند.
بعد حدود 2 لیوان آب روی مواد بریزید و با حرارت ملایم و درب باز 30 دقیقه زمان پخت در نظر بگیرید.
(برای هم زدن خوراک در این مدت از قاشق استفاده نکنید و با گرفتن دسته های تابه و حرکت دادن آن مواد را مخلوط کنید تا احیانا ته نگیرند)
در انتهای طبخ، بقیه سبزیجات خرد شده را اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز به مقدار دلخواه داخل خوراک بریزید و بعد خوراک را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

نکته :

گرم ماسالا یک نوع ادویه مخلوط و مخصوص هندی است که در طبخ بیشتر خوراک هندی کاربرد فراوان دارد. این ادویه از مخلوط چندین ادویه متفاوت تهیه می شود که البته گرم ماسالای آماده در بسته بندی های مختلف در بازار موجود است. طعمی نسبتا تند و مطابق معمول تمام ادویه های هندی طبعی گرم دارد. بسیار معطر است و تقریبا جزو پرکاربرد ترین ادویه های هندی به شمار می رود.
برای تهیه این خوراک بهتر است از پودر زنجفیل خشک شده استفاده نکنید و با توجه به اینکه فصل زنجفیل تازه است زنجفیل را به صورت تازه تهیه کنید و هر بار به اندازه مصرف آنرا رنده کنید و مورد استفاده قرار دهید. می توانید برای طولانی مدت زنجفیل را داخل کیسه گذاشته و در فریزر نگهداری کنید.
پودر نارگیل در این خوراک یک نوع ادویه محسوب میشود و با سایر ادویه ها مخلوط می شود.
غیر از گوشت که حتما باید کاملا پخته شود، درصد خامی سایر سبزیجات به ذائقه خانواده بستگی دارد. ولی به طور معمول برای حفظ بیشتر خواص موجود در سبزیجات، تاکید بر نیمه خام بودن مواد در اکثر دستورات هندی به چشم میخورد. ولی سعی شده است حدالامکان این دستور مطابق با ذائقه خانواده های ایرانی تنظیم شود.
سبُک کردن پیاز اصطلاحی است که بارها به آن اشاره شده است. سبک کردن پیاز با سرخ کردن آن متفاوت است و بسته به نوع خوراکی که دستور آن نوشته می شود این نکات مدنظر قرار می گیرند.خوراک گوشت و سبزیجات
هنگامی که پیاز را در روغن تفت می دهید و پیاز کم کم شروع به صورتی شدن میکند حالت سبک شدن نامیده میشود و بعد که شروع به طلایی شدن میکند سرخ کردن نام دارد. هنگام سرخ کردن پیاز، وقتی ماده دیگری مثل گوشت یا مرغ را به آن اضافه میکنید، پیاز تا حدی سرخ میشود و هرگز به رنگ طلایی نمیرسد. (ولی اگر مدت زمان سرخ شدن طولانی شود امکان تیره شدن یا در واقع سوختن آن هست)
برای خوراکی از این دست که از پیاز بیشتر برای گرفتن بوی ماده مورد نظر استفاده میشود بهتر است پیاز را در حد سبک کردن تفت داد.
می توانید در مرحله اول آب ِگوشت را بیشتر در نظر بگیرید و بعد از 40 دقیقه آب گوشت را صاف کنید و در مرحله دوم که نیاز به اضافه کردن آب است، از آب گوشت صاف شده استفاده کنید.

سایت دنیاها

لطفا برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید...

دیدگاه تان را بنویسید !


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بازیگران ایرانی

بازیگران هندی