پرسشنامه خلاقیت که در سال 1986 توسط رندسیپ تهیه شده است این پرسشنامه دارای 50 سوال بوده که بر اساس مقیاس پنج ارزشی است. و بر این اساس مرتب شده است. (کاملا مخالفم، مخالفم، بی نظرم، موافقم، کاملا موافقم ).
به گزینه کاملا مخالفم مربوط به هر سوال امتیاز 1، گزینه مخالفم امتیاز 2، بینظرم امتیاز 3، گزینه موافقم امتیاز 4 و گزینه کاملا موافقم امتیاز 5 تعلق میگیرد. قابلیت استفاده از این پرسشنامه در فرهنگهای مختلف در استفاده از آن و به علت ساده بودن سوالات و اجرای آن در مدت کوتاه ممکن است در نتیجه قابلیت اجرای آن برای کشورهای مختلف که دارای فرهنگهای مختلف میباشند فرق کند.
مفهوم خلاقیت
بسیاری معتقدند که خلاقیت عنصری ضروری برای دستیابی به تعالی وسیعی از رشتههاست؛ با این حال خلاقیت یک مفهوم ناشناخته است که بیان آن تنها با کلمات، کار بسیار مشکلی است. ضمن اینکه، تعریف خلاقیت بسته به حوزه و زمینهای که استفاده میشود (مثل نقاشی، نویسندگی، تجارت...) متفاوت است. یک تعریف آغازین برای خلاقیت عبارت است از ایجاد ایدهای نوین، بدون توجه چندان به کاربرد و مفید بودن آنها. این تعریف بر دادهها بیشتر از ستادههای خلاقیت بر سود وسازمان تاکید میکند.
اکوینی در تعریف خود اینگونه به مفهوم ستاده خلاقیت پرداخته است: تفکر درباره ایدهای نو و مناسب. این تعریف بر نیاز به افرادی که ایدههای متنوع و متفاوت و در عین حال مناسب ارائه میدهند تاکید مینمایند.
خلاقیت از دیدگاه روانشناسی، پدیدار شدن تلفیقی از اندیشههای نو بوسیله شهودگرایی از منابع ناشناخته تعریف شده است. لوتانز (2002) استاد رفتار سازمانی، خلاقیت را بوجود آوردن تلفیقی از اندیشهها و رهیافتهای افراد و یا گروهها در یک روش جدید، میداند. گئورگی در تعریف خلاقیت بر مفهوم، تمرکز میکند به اعتقاد وی خلاقیت یعنی نگاه کردن به همان چیزی که دیگران نگاه میکنند. ولی داشتن تفکری متفاوت از آنها، خلاقیت دوباره نگاه کردن و خارج شدن از پشت درهای بسته است. این توانایی فرد خلاق را در درک مشکلات بعنوان فرصت یا دیدن یک موقعیت از دیدگاههای متفاوت یاری میرساند. مثالی برای این مورد، ایجاد تلفن بانک است که نسبت به برخورد رودررویی سنتی مشتری مدارتر است مفهوم چارچوب بندی مجدد (که دیدگاه مقابل پرداختن به مشکل با پرهیز از تغییر ساختار مربع است) بر تعریفی گئورگی دلالت دارد. جونز بحث تنوع را در تعریفی خلاقیت اینگونه مطرح میکند من در جستجوی افرادی هستم که با سیستم تطبیق پیدا نکنند. در این تعریف دکتر جونز به تنوع در نیروی کار اشاره میکند برخی از گروههای خلاق تحت شرایط تعارض کار میکنند که ممکن است از دید شاهدان بیرونی فاقد بهرهوری به نظر آیند حرکت موفق آن است که تعارضی که منجر به سود و منفعت کلی میشود را تعارضی که سازمان را از کار میاندازد و فلج میکند جدا نماید. تعارض مخرب هنگامی وقوع میافتد که افراد تفاوت در عقاید و ایدهها را با شخصیت و درگیرهای فرهنگی درون سازمانی اشتباه بگیرند. در عین حال این تفکر محدود که از سطح سازمانی منتج میشود. (حسابداری در مقابل بازاریابی یا در مقابل بخش منابع انسانی)
روایی و پایایی
پرسشنامه خلاقیت رندسیپ (1986) نیز در داخل و خارج کشور مورد استفاده قرار گرفته است. پایائی آن در داخل کشور توسط کاظمی (1381) از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و 73/0 اعلام گردیده است. پرسشنامه خلاقیت رند سیپ در داخل کشور توسط کرد نوقانی در تحقیقی با عنوان هنجاریابی پرسشنامه خلاقیت رند سیپ مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفت. (توصیح کامل در فایل)
تعریف مفهومی متغیر :
تعریف عملیاتی :
روایی پرسشنامه :
پایایی پرسشنامه :
منبع :
کد محصول : 2002
سوالات : 50
فرمت : ورد (word)
تعداد صفحات : 10
توجه مهم: خرید از "دنیاها" کاملا امن و مطمئن انجام میشود و تمامی فایلهای دریافتی از سایت تضمین شده میباشد.