اسپریتزر در سال ۱۹۹۵ برپایه الگوی توانمندسازی توماس و ولتهاس پرسشنامه توانمندسازی کارکنان اسپریتزر (PEQ) را طراحی کرد. هم اکنون نسخههای بسیاری از این پرسشنامه وجود دارد که معروفترین آنهای نسخه ۱۲ سوالی این پرسشنامه است.
این نسخه دارای نمره گذاری لیکرت ۵ گزینهای و چهار زیر مقیاس است که عبارتند از:
- موثر بودن (3 گویه)
- معنی داری (3 گویه)
- احساس شایستگی (3 گویه)
- حق انتخاب (خود تعیینی) (3 گویه).
توانمندسازی کارکنان
تحقیقات در زمینه توانمندسازی متعدد است. محققان بسیاری درباره توانمندسازی کارکنان، با توجه به عناصر سازنده توانمندسازی و شیوه توانمندکردن و نیز اهمیت توانمندسازی در افزایش رضایت شغلی و تعهد و سرانجام بهبود عملکرد کارکنان به مطالعه و پژوهش پرداخته اند لیا و چیا (2007)، بوگلر و سومچ (2004)، اوسبوم (2002)، توماس و ولتهووس (1990). نقش نیروی انسانی ماهر و کارآمد در تحقق اهداف سازمان، امری بدیهی و غیرقابل انکار است و شکی نیست که ثروت ملی یک کشور و به عبارت بهتر سرمایه انسانی در قالب مهارتها، سازمانها و انگیزههایشان ظاهر میشود. سازمان ها باید به منظور بهرهگیری هر چه بیشتر از نیروی انسانی شاغل عوامل انگیزشی مؤثر در تحریک آنان را به درستی شناسایی کرده و تلاش نمایند که هر چه بیشتر این توان را در مسیر اهداف سازمان قرار دهند (ریاحی، 1383).
مهمترین رکن هر سازمانی یعنی نیروی انسانی، به عنوان ارزشمندترین و بزرگترین ثروت هر جامعه به عنوان عاملی مهم، مورد توجه دولتها بوده است (فرتاش، 2003). توانمندسازی کارکنان بر رضایت شغلی، حس تعهد، مسئولیتپذیری، بهرهوری و عملکرد و همچنین کیفیت ارائه خدمات تاثیر مثبت دارد (زایمی پور کرمانشاهی و همکاران، 1384).
روایی و پایایی
در این تحقیق برای تعیین اعتبار پرسشنامه توانمند سازی کارکنان اسپریتزر از روش روایی صوری استفاده شده است. با توجه به این که، پرسشنامه به تایید استاد راهنما و سه تن دیگر از اساتید محترم رسیده است دارای روایی میباشد.
تعریف مفهومی متغیر :
تعریف عملیاتی :
روایی پرسشنامه :
پایایی پرسشنامه :
منبع :
کد محصول : 2001
سوالات : 12
فرمت : ورد (word)
تعداد صفحات : 5
توجه مهم: خرید از "دنیاها" کاملا امن و مطمئن انجام میشود و تمامی فایلهای دریافتی از سایت تضمین شده میباشد.