طبخ ماهی

مواد لازم :


ماهی قزل آلا درسته --------------------------- به تعداد نفرات
آرد سفید معمولی ------------------------------ به مقدار لازم
نمك ، آبلیمو ------------------------------------ به مقدار لازم
زعفران دم كرده --------------------------------- به مقدار لازم

آشپزخانه

طرز تهیه :حپتن آش شله قلمکار-آماده کردن آش شله قلمکار


{ این روشها معمولا برای طبخ ماهی هایی غیر از نوع قزل آلا نیز کاربرد دارند }

روش اول ( روش سنتی ) :
ماهی را بعد از شستن خشك كنید .
در یك دیس لبه دار ، مقداری آبلیمو و نمك و زعفران را مخلوط كنید و ماهی را در آن بخوابانید .
تمام سطح ماهی و داخل شكم ماهی را به مخلوط آغشته كنید و بگذارید یك ساعت در یخچال بماند تا مزه دار شود .
بعد تمام سطح ماهی را با آرد سفید بپوشانید و هر دو طرف ماهی را در روغن با حرارت ملایم خوب سرخ كنید .

 

روش دوم :
بعد از گذشت یك ساعت كه ماهی ها مزه دار شدند ، بدون پوشاندن سطح آنها با آرد سفید ، ماهی ها را روی آتش ( یا كباب پز ) با استفاده از توری مخصوص كباب كردن ماهی ، كباب كنید .

 

روش سوم ( شنیسل ماهی هلندی ) :
به مواد لازم بالا دو عدد زرده تخم مرغ ، یك عدد تخم مرغ كامل ، به مقدار لازم آرد سوخاری و یك لیوان ماست نیز اضافه كنید .
در یك دیس لبه دار ، نمك ، آبلیمو ، زرده تخم مرغ ، ماست و زعفران را با دو قاشق غذا خوری آرد سفید مخلوط كنید و ماهی ها را در مخلوط بخوابانید طوری كه تمام سطح ماهی داخل مخلوط باشد . بگذارید یك ساعت در یخچال بماند .
تخم مرغ كامل را در ظرفی جداگانه بشكنید و هم بزنید .
بعد سطح ماهی ها را با آرد سفید بپوشانید ، و به تخم مرغ آغشته كنید و بعد پشت و روی ماهی را با آرد سوخاری پوشش دهید ودر روغن سرخ كنید .

 

روش چهارم :
پشت و روی ماهی را با مخلوط نمك و آبلیمو آغشته كنید و داخل شكم ماهی را با سیر و جعفری خرد شده و نمك و آبلیمو پر كنید و در فر با 250 درجه به مدت نیم ساعت بگذارید تا پخته و كبابی شود .
روش های بسیار متنوعی برای طبخ انواع ماهی به كار برده میشود . كه بسته به رسم محلی و ذائقه افراد در مناطق مختلف و البته به نوع ماهی ، متفاوت است .

 

نكته :
برای راحت جدا كردن اسكلت و استخوان های ماهی ، بعد از پاك كردن آن ، ماهی را از شكم برش بزنید و روی تخته پهن كنید . با قسمت پهن چاقو ، از پشت روی بدنه ماهی فشار بیاورید و بعد ماهی را برگردانید و اسكلت ماهی را همراه استخوان هایش به راحتی جدا كنید . فقط مواظب باشید كه گوشت ماهی تكه تكه نشود .
بهتر است پوست ماهی را اصلا از آن جدا نكنید ( بر عكس پوست مرغ ) به دلیل اینكه گوشت ماهی بسیار لطیف است و هنگام سرخ كردن به سرعت میسوزد ولی نپخته میماند .
وقتی یك روی ماهی سرخ شد ( درب ظرف باز باشد ) و ماهی را برگرداندید ، بهتر است درب ظرف را بگذارید تا هنگام سرخ شدن روی دیگر ماهی ، گوشت ماهی هم كاملا پخته شود .
در اواخر سرخ شدن ماهی ، مقدار كمی زعفران دم كرده را با آبلیمو مخلوط كنید و آرام روی ماهی بریزید تا كاملا مزه دار شود .
اگر خیلی به بوی ماهی حساسیت دارد ، هنگام مزه دار كردن ماهی ،‌ از مقداری رز ماری در مواد استفاده كنید ، بوی ماهی را به كلی از بین میبرد .

گردآورنده : دنیاها،دانشنامهٔ فارسی | www.donyaha.ir

برای مشاهده لیست کامل غذاهای آشپزخانه اینجا کلیک کنید ...

تصویر تصادفی